Kategorier
Kurser

Lär känna din valp på valpkurs i Stockholm

Valptiden är en väldigt viktig tid för din valp. Det gäller att man tar till vara på den på rätt sätt, som att gå en valpkurs i Stockholm när valpen är i rätt ålder. Då är den som mest lättlärd.

Valpkurs är för alla som har en valp. Många som själva är hundinstruktörer väljer att gå en kurs med sin fyrbenta lilla vän. Det är väldigt nyttigt för en valp att få göra det. Men det är inget tvång, utan något man väljer själv. Man börjar ofta kursen när hunden är mellan tre till fyra månader. I den åldern är valpen som mest lättlärd och därav väljer man att göra det då. Under valpkursen så tränar man på vardagslydnanden. Man går igenom saker som ni kommer behöva i framtiden. Man lär även er hur ni som bäst kommunicerar med varandra. En valpkurs i Stockholm ger er chansen att lära känna varandra på ett annat plan.

Förstå hunden på valpkurs

Relationen med sin hund är såklart väldigt viktig. Man vill att hunden ska bli lugn och stabil som vuxen. Den ska även kunna lita på dig som matte/husse. Valpkursen hjälper dig till stor del med det. På kursen går ni igenom de mest grundläggande kunskaperna gällande din hund. Ni går igenom hur just din valp enklast lär sig sakerna och hur du bäst kommunicerar med den. Den får även träna på att vara social med andra människor och hundar, men under väldigt kontrollerade former.