Om oss

Funderar du på att skaffa hund och är osäker på vilken ras du ska välja? På den här sidan är målet att reda ut vilken typ av hund som egentligen passar bäst för olika livssituationer.

Fler och fler idag ser ett värde i att ha hund. Detta som en följd av att vi behöver sällskap. Pandemin har skapat ensamhet och en hund fyller ett tomrum. Det är bara att titta på Blocket för att förstå detta; priserna har nått närmast absurda nivåer. Frågan är inte tudelat positivt heller.

Vi – som vana hundägare – ser absolut faror med detta. Vi tror att många nyblivna hundägare har tagit lite för snabba beslut i denna fråga. Att hunden passar in i livet just nu är en sak – men vad händer då man ska tillbaka på jobbet, då samhället öppnar upp och man vill träffa vänner, gå på restaurang och vara fri och obunden? Skaffar man en hund så är det ett åtagande som gäller så länge hunden lever. Det är något vi kommer att trycka på här.

Samtidigt så är hunden en vän som saknar motstycke. Hunden ställer alltid upp, är alltid glad och den kommer aldrig att döma dig för något du gjort. Vi kommer att göra vårt yttersta för att du ska bli din hunds bästa vän. Det innebär att vi, på ren detaljnivå, kommer att titta närmare på uppfostran, på hundfoder, på lek, på disciplin och på exempelvis motion: vi ska ge dig allt du behöver för att bli en bra hundägare.

Vi kommer även att skriva om andra djur och gå igenom hur man ska hantera dessa. Utöver detta kommer vi att skriva om veterinärer, kostnader för försäkringar och hur man exempelvis kan hantera det faktum att djuret man äger plötsligt blir sjukt. Allt om djur, men med störst fokus på hundar. Välkommen!